Inget att göra

Jag vet det har bloggats dåligt de senaste dagarna. Anledningen är att jag knappt haft något att göra på jobb. Det låter kanske lite konstigt, men händer det inget har man inget att berätta. Det märks väldigt tydligt att det drar sig mot sommarlov, och jag undrar lite hur dött det kommer vara då...Som tur är har jag några sommar projekt som ska göras, men det kommer nog bli ganska lugnt endå!

Just nu sitter jag och väntar på en hantverkare till föreningen som skulle komma kl 7.30 - 8 som ringde och sa att han kommer 8.45. Blir sent till jobb idag, och jag som tänkte jag skulle komma iväg tidigt så jag kunde gå tidigt och hinna till den tidiga spinningen...

I veckan har vi iaf varit ganska flitiga med sådan. I måndags var jag på yoga och i går gick vi en runda på 40 minuter på kvällen. Tillsammans med bra matvanor kan man hoppas det ger något denna veckan! Förra veckan gick det +, så det var inte så bra!

Lunch i solen

Vilken härligt väder vi har idag.. jag och Anders har njuit av lunch ute i solen på trappen ner mot havet (vid lärarutbildningen). Skulle kunna sitta där i timmar! men .. vill man ha lön får man ju jobba... sånt är livet :)


Veckans matsedel

Det har varit lite slappt med planeringen av mat hemma hos oss dem senaste veckorna. Men nu är det slut på det! Här är veckan matsedel:

Mån: Varma mackor


Tis: Saltbakad lax med dill och limesås (ViktKlubben)

Ons: Kyckling i tortillas (ViktKlubben)

Tors: Pasta Carbonara

Fredag / Lördag: Panerad fetaost med citruscouscous (ViktKlubben)

Man får planera för att det kanske blir afterwork på fredagen, samt lämna lite space till en grillning i helgen om det blir väder. Annars tycker väl jag det är en hyfsad veckomeny både varierad och miljösmart!! :)



Hur vuxna är vi??

Igår var vi väldigt vuxna och var iväg för att gå på husvisning. Det hela var pappa som drog igång det då han på lördagen nämde att JM håller på att bygga nya hus i Hjärup. Efter att ha tittat lite på nätet blev vi sugna på att åka ut och titta på husen. Så igår var vi ute i hjärup och tittade... Mycket trevliga hus, men lite för små trädgårdar...





När vi endå var ute och tittade åkte vi en runda om Stångby, där JM oxå bygger hus. Det är alltid kul att gå och titta på husvisningar tycker jag. Man får en liten kännsla av vad man vill ha och vad man inte vill ha.
Så nu har vi lite att tänka på, JM ska släppa nya tomter till försäljning i sommar i Hjärup med större trädgård, så frågan är om man vill bo i Hjärup. Fördelen är nära till tåget som tar en snabbt till både Lund och Malmö...Nackdelen? Man har inte 15 hämtmats ställen på 5 minuters avstånd, och det tar längretid att ta sig till jobb...

Efter att Tusse tittat på formel1 på eftermiddagen satte vi igång en storstädning. 3 timmar senare var lite lite hungriga och inte så sugna på att laga någon mat, så vi gick ner på hörnan och delade en burgare i solens sken.



Humor på hög nivå!!!

Jag tycker bara Johan Glans är så jäkla rolig!!!


Promenader i mängder

I torsdag var tusse och jag ute och gick på Bulltofta området, och på kvlälen gick vi ner till Bishops och hem igen. Så torsdagen slutade i 14 000 steg. Gårdagen i köpenhamn gav ett slutresultat på över 10 000 steg. Så det är inte så konstigt att jag ganska snabbt kommit fram till Helsingborg... Sen kan vi ju diskutera om deras bild av Helsingborg är så representativ?


En ledig fredag

Igår hade jag klämdag på jobb och var ledig, och Tusse hade jobbar förmycket i veckan så han kunde fulflexa! Vi tyckte det kunde vara mysigt att åka till Köpenhamn, sagt och gjort. Vi märkte ju på centralen att vi inte var de ända som hade denna finna idé. Vi fick stå på tåget in hela vägen.. det var riktigt packat! Väl inne i köpenhamn var det ganska trevligt väder, blåste lite men solen sken på våra nyllen.

Det var inte så farligt mång svenskar i stan, men danskarna hade nog oxå klämdag. Utanför Georg Jensen var där nästan 100 meter kö, dem hade utförsäljning av utgående modeller. Och nu pratar vi inte lite rea... det var utförsäljning!! En klocka som kostar 10 500:- kostade nu 1500:-, det är vad jag kallar billigt!!

Är man i danmark måste man ju ta en runda om Fields på vägen tillbaka, tyvärr var där inte jätte mycket att shoppa. Vi hittade ett par byxor och en tröja till Truls. Jag längtar till den dagen NEXT öppnar i skåne, dem har så snygga dam och herr kläder.

Och är man i danmark kan man inte komma hem utan Dagmartærte!!



Vi hade en riktigt mysig dag, och på kvällen var vi hos Björne och spelade lite spel. Jag är grymt sugen på en PS3 bara för att kunna spela Buzz! Det är så roligt...!!

På jobb..

Vad väljer man.. 2 timmar en lördag, eller börja halv 7 på måndag...

Jag valde lördagen, därför sitter jag nu här och väntar på att datorn ska installera photoshop...

Framme i Landskrona!

Det går fortframåt nu, i tisdags kom jag till Landskrona och nu går jag mot Helsingborg.


Det har varit väldigt mycket att göra på jobb, vilket har gjort att jag har rört mig mycket. Vilket i sin tur gör att jag kommer fram fortare :) Men på helgerna är det ibland svårt att hålla stegen uppe, när man väl är ledig är det skönt att slänga sig på soffan.  Idag har vi (tusse och jag) varit flitiga iaf. Vi körde ut till Bulltofta och gick 4,6km spåret. Det var mycket upp och ner, men fin miljö att gå i. Det enda trista var att det var dåligt skyltat. Jag som är "van" att gå i Skrylle där det alltid finns skyltar vid vägskälen kände mig inte helt säker. Tur jag hade Truls med som vägledare! Så idag har jag nu kommit upp i 9500 steg, och dagen är inte slut än!

Godaste lunchen!

Idag träffade jag Sandra och lunchade, i en vild chansning gick vi till gränden för att se om dem hade öppet.. och det hade dem :) Det var riktigt härligt att sitta i solen och tugga på vitlöksbröd!



Hannah däremot såg lite besviken ut över att bara få en gurkbit :)



Efteråt bjöd Sandra på en McFlurry på Donken.. allt prat igår om mjukglass satt kvar i huvudet, och så gott det var! Tur var väl att jag fick ordentlig med energi på lunchen, för sedan dess har jag sprungit runt som en skållad råtta!Först nu har jag 5 minuter att sitta ner...Men det är skönt att ha lite att göra på jobbet ibland oxå!

Skor i mängder!

Jag har länge letar efter ett par snygga sommar sandaler, jag hade tänkt mig ett par "gladiator-sandaler" i stil med dem på bilden nedan. Alltså inte för höga, och inte för låga.. men sköna luftiga sommar sandaler. Men tror ni jag har kunnat hitta sånna som passar mig?? NEJ!! Fan ta skoföretagen som tror alla har storlek 36 och smala fötter :(



Men så var jag på Håkanssons i lördags och provade ännu ett par som inte satt bra när jag fick syn på dem... Det var inte alls det jag hade tänkt köpa, men så snygga så jag var tvungen att prova. Och dem var som gjorda för mina fötter!! Halvdyra, men helt klart värda sina pengar, och så snygg man kommer vara i sommar :)



MEN jag måste fortfarande hitta vanliga sandaler, så det får väl bli en tripp till eco eller något. Jag har mina favoriter från förra året som jag köpte på skopunkten. Utan dessa hade jag inte klarat vår kryssning. Så jag har köpt dem i gula, svarta och rosa. Men de rosa är ju nästan utslitna från i fjol... Någon som har ett bra tips på sommarskor som inte skaver?? :)



Uttråkad

Titta så roligt man kan ha med sin mac när man är uttråkad på jobb (dvs. väntar på en installation)



I´m smiling with my eyes!!



lite conehead varning...




Lördagskaos

Vi var i lund hos mina föräldrar i lördags, och dem bor precis utanför polisstationen. När vi satt och åt lunch hade vi utsikt över alla polisbilar som förberedde sig inför demonstrationerna och hus okupationerna. Man blir lite ledsen när man ser vad alla skatta pengar går till, hur mycket trevligt hade inte dessa pengar räck till.







Eurovision Song Contest 2009



Så vad tyckte ni om årets upplaga? Jag måste säga att det var den första på många år där jag tycker om ganska många bidrag, dock inte sverige och jag är mycket tveksam till Norge inu. Jag tror han vann bara för att han var från vitryssland, så både öststaterna och västaterna röstade på en från dem. En låt som dock fortfarande växer hos mig är Portugal som jag bara blir så glad när jag ser! Spana in gubben med på trummorna :)

Övrig måste jag hålla med sandra och säga att tuk tuk låten från turkiet, islands lilla flicka och arash var bättre (placerade nr 2-4). Men vi lär väl få höra många av låtarna på radio i sommar, och inget mig mot... (förutom norge)








Tyskland i bilder

Så det har ju varit tyst från mig några dagar nu, och det beror bara på att jag har haft massor att göra!
Den 6 juni varje år brukar jag, tusse och mina föräldrar åka till tyskland. Vi brukar äta lite gott i Burg och fönstershoppa. Därefter åker vi till Bordershoppen och provianterar för året som komma skall. I år kommer man inte vara ledig den 6 juni då detta infaller en lördag, så vi bestämde oss för att hitta en fredag vi alla kunde åka istället. Detta året åkte även Truls föräldrar med.



På väg över broen



Man måste ha fika på båten för att klara sig till lunchen! :)



I väntan på Wienerschnitzel!



På bordershoppen. Våra vagnar börjar se fulla ut!



Pappa provar de finare vinerna.



Såhär mycket fick vi med oss hem denna gången.

Vi hade en supertrevlig dag, jag blev bara lite besviken då dem inte hade någon cider hemma. Men det kanske ger oss en ursäkt att åka tillbaka en annan dag :)


Jobb,Kävlinge och Tyskland

Det har varit mycket på jobbet de senaste dagarna. Inte mycket så... men mycket som i lagom... fast för mycket för att hinna blogga. Men det är roligare nu än när jag började och jag satt och uggla på mitt rum hela dagen :)
Har varit ganska flitig i mitt runtspringande idag och kommit upp över 5000 steg!! Jag har nu kommit till Kävlinge!


Imorgon ska vi till Tyskland och proviantera :) Så kvällen kommer gå åt till att titta vad dem har och skriva lite inköpslista. Det ska bli riktigt mysigt imorgon, både tusse och jag har tagit ledigt och båda våras föräldrar ska med (ja vi ska köra med två bilar). Jag hoppas vädret blir bra så vi kan sitta ute och äta vår winerschnitzel i Burg. Vi brukar åka ner om Burg och strosa lite och äta en god lunch. Jag lovar visa bilder sen!

Men kvällens viktigaste moment börjar ju snart (delfinal 2 i eurovision)...

många steg

Det har blivit många steg idag... 6174 steg =4,6 km, vilket är dubbelt mot vad jag brukar gå en vanlig arbetsdag... flitigt va? :)

Euorovision del 1

Jag såg inte hela igår, det var ju tisdag och vi såg film. Men jag är väl hyfsat nöjd med bidragen som gick vidare. Egentligen gillar jag inte sveriges låt, så jag bryr mig inte att hon lyckades gå vidare...Däremot tyckte jag det var synd att Belgien (Copycat) och Andorra (Get a Life) inte gick vidare (trots att andorra inte sjöng helt bra så är låten bra juh). Dem kunde tagit Maltas och Bosniens platser så hade jag varit helnöjd med vilka bidrag som gick vidare :)

Jag har inte hunnit se inför programmet del 3 o 4 som visar deltagarna i semifinal 2, så jag vet vad jag måste göra ikväll...
Har du oxå missat dem så finns dem på SVT Play under Eurovision!



Missade man hela schabraket kan man faktiskt se det på Eurovision.tv trevligt nog!

Så där ju tydligen fler som hade strömavbrott i natt..

Jag säger bara att det var en jäkla tur att jag vaknade vid 4 av att min klocka lös så mycket.. annars hade jag sovit till 9 lätt!

Borta hela dagen

Så jag var inte på plats vid mitt skrivbord på hela dagen igår, vilket ni märkte eftersom jag itne bloggade något alls! Men idag blir det bättring..

Vad gjorde jag igår då? Jo jag var hos mina kollegor och hjälpte dem städa sitt kontor. Detta är inte det lättaste även om det inte låter så svårt. En av killarna lider av seperationsångest och vill inte slänga nånting.. även om det är trasigt!! Men jag jobbade på hårt och känner mig nöjd med min insats :)


Ni som inte varit där innan förstår nog inte riktigt hur illa det såg ut.. Men nu ska vi ha in två arbetsplatser till så det är bara att kasta gamla grejer som inte funkar.

Hur många datorer orkar Karin ominstallera på en dag?

Svar: 4 stycken

Trött karin glömmer blogga

Min förkylning sitter kvar inu, och har gått ner i hosta vilket betyder att jag knapt sovit i natt :(
Jag är duktigt sliten idag. Men inte så mycket mer att göra än att gå till jobbet. Jag har inte riktigt vant mig vid det här arbetslivet än ... Som tur är är jag ledig på fredag för vi ska till tysklanad (och shoppa sprit!)så det blir inte hel vecka denna veckan heller. Och nästa vecka jobbar man måndag, tisdag och halva onsdagen. Sen är det Kristihimmel och jag har ledig klämdag på fredag... jippie!! Men Truls den stackaren ska jobba...

Så det var ju invägning i morse :/
Veckan har varit mycket hockey och chips.. men men .. inte något man kan fixa i efterhand.. Bara att skärpa sig denna veckan!

Invägning: -0,3 kg

Får vara glad för det lilla!! Jag har ju inte gått upp i vikt! Nu ska jag äta lunch!

Promenad i solens sken

Idag har jag varit ute och gått en runda i den fina vädret. Det blev nästan 6 km, och 500 kcal som blev förbrända på prommenaden! Och jag har ju då kommit fram till Lomma.



Det är lite så man längtar till strandet och badsäsongen när man ser bilden :)
Nästa mål är Kävlinge som nu ligger 13 km bort... jag traskar på...

Grillkväll på Lorensborg

I går var vi på Lorensborg och grillade med Anders, Andreas och Ulrika. Det var riktigt mysigt att sitta i gräset och grilla. sommarkännslan infan sig fullkommligt. Det blev lite enklare grillmat för våran del... Hamburgare!



De andra grillade korv, och det fanns två val. Rå eller bränd :)



Vi satt någon timma och njöt i solen, och när björn kommit begav vi oss hem till Dansken och Ulrika. Tanken var att vi skulle ha lite spelkväll. Hos Anders hittade vi fram TP spelet (alltså Tetra Pak spelet). Helt underbart spel från början på 80 talet tror vi. Frågorna var underhållande på så många nivåer:

"Chicago, USA är inte bara känt för att TetraPak har kontor där..."

Anders vann och jag tror det är för han läst frågorna innan :) Hittar jag detta på en loppis någon gång ska jag lätt köpa det!!


Karin är sjuk

Och därför har det inte blivit något bloggande igår..
är fortfarande lite krasslig men hade grejer jag behövde göra på jobbet idag! Det löser sig.. men det blir nog inte så mycket bloggande idag :(

Är det bara jag???

Eller är det april väder i maj...

Blivande ingenjör

Idag fick jag veta att min sista kurs blivit godkänd, vilket innebär att jag nu kan söka för att få ut min examen! Äntligen! 2005-2009, så det har tagit några år att bli klar. Egentligen spelar det mig just nu ingen störr skillnad om jag får ut min examen eller inte, för jag jobbar ju endå inte med det jag pluggat. Men nu har jag något fint att rama in på väggen :)

Dock känns det lite lite som en sten trillat från bröstet, detta har ju hängt över mig i närmre ett år! Nu ska jag bara fylla i och skicka in papperna.



Lunchdate

Idag lunchade jag med två snygga tjejer! Men det var lite trist att cykla i vädret..


Grafikern inom mig bor kvar...

Finn fem fel... eller ett iaf


Ser du inte det?? Jag vet kvaliteten på bilden inte är den bästa.. men ni bör kunna se att någon glömt frilägga mangon (bakom äpplet och framför ananasen och banen) KLANTIGT!!!  Gör dem inga förprovtryckpå Skånemejerier??? Om jag hade jobbat där.... :)

Mitt jobb i ett nötskal (vissa dagar iaf)


Eurovision Song Contest 2009

Jag försöker titta på svt när dem presenterar de olika bidragen, oftast missar jag dem men dem finns ju svt play som tur är!

Det finns en hel del dålig bidrag (som vanligt) men oxå en hel del sköna låtar. Denna är ju lätt en av de bästa låtarna!! Jag kanske måste rösta i år!


SKITVÄDER!!

Sorry för capslock.. men det är nästan så jag vill skrika på vädret. Så tradigt att det bara öser ner. Jag vill ha tillbaka 25 grader och sol.. det är ju faktiskt snart sommar!!


I am not attached to this TV show!

NBC har officiellt meddelat att dem lägger ner Life, en av våra absoluta favorit TV serier. Börjar dem visa den i sverige får ni inte missa den!!  Vi hade lite på känn att det var dax då säsongens sista avsnitt var väldigt avslutande, men lite tragiskt endå. Jag kommer sakna den eller framförallt Damian Lewis som Charlie Crews.


Idag är inte min dag...

Kanon förkyl och fortfarande ont i halsen, lite värk i hela kroppen och för att göra dagen bättre lyckades jag glömma mina jobbnycklar

Staffanstorp here I am!

Så i söndags var jag i stan med Sandra o Hanna och vi gick en del rundor, men jag hade ju klantigt nog glömt min stegräknare hemma. Eftersom jag inte visste hur långt det hade blivit struntade jag i att fylla i något på sidan med stegräkningen. Annars hade jag nog varit framme i söndags.. men det är så svårt att höfta till sånt tycker jag. Bättre att inte räkna det då.

Nu är jag iaf framme i Staffanstorpkommun, så här trevligt ser det tydligen ut: (Tycker egentligen det ser ut som Jakriborg i Arlöv.. men det är säkert jag som ser fel!)



Det innebär att jag gått hela 17 km. Nästa delmål är Lomma som ligger 31km bort (från Malmö då...), det är bara att traska på! Förhoppningsvis kan det bli lite fler promenader nu när vädret är varmare och foten inte längre gör så ont.

jag ger upp för idag!

Jag känner mig som bilden visar... tror det är dax att sluta jobba och cykla hem till sängen (med ett snabbt besök inom apoteket)


Nyttiga Karin!!

Jag glömde ju berätta.. det gick fint vid invägningen i morse. Trots onyttiga lördagen och att jag inte räknade varken fredag, lördag eller söndagens matintag så hade jag gått ner i vikt. Fint!!

-1,1 kg

Bara 2 kilo till sen är jag där jag var för ett år sedan (då jag hade gått ner 5 kilo) :) Det åter står en hel del tills målvikten, men man måste vara glad över småsaker annars når jag aldrig fram.

Jag är lite impad att trot jag satte i mig fika i söndag och cider, sprit och chips i lördag så har veckans nyttigheter satt sina spår. Även om vi inte åt ett dugg av det jag planerade så var vi endå ganska nyttiga. Idag vet jag inte om jag orkar skriva matsedel för veckan. Vill mest hem och lägga mig på soffan, och dessutom glömde jag min lunch i kylen hemma :(

Hur man klarar sig igenom en arbetsdag sjuk


Usch

Jag hatar när det gör ont när man sväljer... man tänker inte på hur ofta man sväljer annars.

Och det värsta är att jag måste till jobb endå idag, för jag har grejer som måste fixas.... jaha, välkommen till vuxenlivet eller något...

Vad gör man inte för att kunna grilla när det regnar???


Hockeykväll med grill!

I eftermiddags träffade jag Sandra och Hanna.

Men nu är det hockey och sedan grillning! Bilder kommer senare!

Ibland är det svårt att vara nyttig..


Flitiga Lisa

Idag har jag varit duktig och sorterar min garderob. Det har tagit över 3 timmar, men nu är det äntligen gjort inför sommaren så man hittar kläderna. Såhär fint blev det!



Och allt det här sorterades ut. Någon som vet något bra ställe i malmö att lämna kläder? Dem är ju hela och rena men passar bara inte mig längre...



Ikväll ska vi på fest, så det börjar bli dax att laga mat och sedan duscha och göra sig fin. Vi ses i dimman!

Valborgsfirande

Det har varit valborg, och vi har varit bort bjudna som vi är varje valborg. Det är lite jobbigt att tänka på maten när man är bortbjuden. Jag gillar inte att bråka om mat. Men vi grillade i torsdags, och 4 korvar var nog i mesta laget :)
Lite svårt är det oxå att uppskatta kalorier när viktklubben inte har godsaker som Baileys.

Tradigt nog fick vi inte elda som vi brukar ute på landet. Så blir det när det blåser en massa, men vi hade trevligt endå!
Och högen ligger kvar till en annan dag...



Idag har det varit första maj och vi har varit i Lund och sett på Spex. Lite av en tradition vi har. På kvällen gick vi och åt tapas med mina föräldrar. Det var jättegott och trevligt, men hur i helskotta räknar man kalorier på det?? Jag har bestämt mig för att inte räkna idag, det går bara inte! Jag har varit duktig i veckan och får hoppas att det räcker (väger upp för helgen).

Nu ska jag sova och njuta av att det faktiskt är två dagar kvar på denna helgen! :)

RSS 2.0