Våffeldagen

Ni missar väl inte att det är våffeldagen idag!! Ikväll ska vi mumsa på våfflor med grädde och jordgubbsylt. Jag är dock lite lat och brukar köpa ekströms våffelpulver. Det brukar smaka kanon gott endå tycker jag. Har man inget våffeljärn hemma kan jag rekomendera frysta våfflor som man kör i brödrosten. Dessa hade jag alltid hemma i frysen när jag bode i min studentlägenhet! :)


I'm lovin it!

 

Enligt Aftonbladet har en forskare i USA påstått att det är så mycket konserveringsmedel och annats skumt i McDonalds mat (eller snabbmat generellt) att dem gjort ett experiment. De har låtit ett Happy Meal ligga framme i ett år, och bilden ovan ska vara från detta. Till vänster när det var nyköpt och till höger efter ett år. Det enda som ska ha skett är att maten torkat lite. Inget mögel alls!

På McDonalds i Sverige vill man inte kommentera bilderna då de kommer från ett amerikanskt McDonalds.

Jaja, jag trycker ju i mig maten lika lätt för detta...


En dyr smörbytta

Har precis avslutat min auktion på Tradera...

När vi rensade min morfars lägenhet valde jag att ta en servis från Rörstrand som jag blivit lovad sedan länge. Egentligen tycker jag den är ganska söt, men inte alls min stil. Men jag hade lite på känn att man kanske kunde få några hundringar för den. Så jag tyckte det var likabra att testa sälja på tradera.

240kr!!! för en smörbytta från 60/70-talet som är sliten och använd och har sett sina bästa dagar... och jag har mer saker i servicen. Ska nog försöka sälja lite fler grejer så jag kan åka till London och shoppa :)

inte min bild.. hittade en bättre på nätet :)


Klubbkväll

Ikväll ska jag till Lund och gå på Village klubb kväll. Dem har det lite då och då (ganska ofta) och visar upp sina nya produkter. Det brukar vara ganska trevligt, och ikväll går det i påskens tema. Känns passade då våren har börjat komma smygande de senaste dagarna. Nedan visas ett smakprov av kvällens nyheter. Får nog bli lite shopping ikväll ;)


Söndagsfilm

Vi brukar ju se film på tisdagar, men ibland så är där så mycket vi vill se att man får ta till en och annan söndag också. Gårdagen bjöd på Sherlock Holmes med Robert Downey Jr.

 

Jag hade väldigt förutfattade meningar om denna filmen efter att sett trailern (för längesedan). Jag trodde detta skulle vara en actionfilm som inte hade särskilt mycket med min bild av Sherlock Holmes att göra. Jag har ju inte läst böckerna, så egentligen är det en ganska ofullständig bild jag bygt upp. MEN, filmen var inte alls vad jag trodde. Alla "grova" fightingscenerna hade dem ju redan visat i trailern. Filmen var visst Sherlock Holms med sina detektivkunskaper och slutledningsförmågor. Sådär underbar som en engelsk deckare ska vara, fast med lite mer ös och humor. Väldigt bra spelat av Downey Jr och även Jude Law gjorde en fin prestation.

 

 

Filmen var spännande hela vägen igenom och de 2 timmarna flöt förbi snabbt. Sammanfattningsvis en bra film väl värd att se, och med tanke på Downeys sista replik i filmen så väntar jag bara på beskedet att uppföljaren kommer nästa år...


Fredagsmys

Ikväll ska Truls på hockey och jag ska mysig hemma kväll själv :)

Det kommer bli topmodel avsnitt, mys i soffan med chipspåsen och film! Jag läääängtar till fyra när jag slutar


uttråkad på jobbet

Hur skumt är det inte att dem behållt Michael Jacksons bitar....



Film - The Princess and the Frog

Vi har precis sett Princess and the Frog (Disneys senaste film för er som missat detta). Filmen utspelar sig i New Orleans någon gång närsom helst (tids eran är svår att avgöra) och Disney har för första gången en svart prinsessa! Jag vill inte berätta så mycket om handlingen, ni vet väl själva lite hur historien går, men Disney har lyckats hitta tillbaka till den där underbara gamla känslan. Flera roliga karraktärer och massa bra härlig New Orleans jazz musik. Filmen för tankarna tillbaka till lilla sjöjungfrun och andra stora klassiker från när jag var liten. Det märks tydligt att man tagit tillbaka samma skapare som stod bakom bl.a. Aladin och den lilla sjöjungfrun, vilket i mina ögon är ett stort plus.

 

Jag älskar Disney så jag är ju lite partisk, men detta är nog en av de nyare filmerna som jag kommer se om. Dels för att dem tagit tillbaka musiken vilket jag tycker är lite av Disneys grej med långfilmerna, men också för att dem gått tillbaka till en klassisk historia. Nu är Disney tillbaka precis som jag vill ha dem, man berättar riktiga folkhistorier på ett underhållande och inbjudande sätt, fyllt med musik och minnesvärda stunder som passar både barn och vuxna.




Jag hoppas Disney kommer fortsätta i detta spåret med b.la. Rapunzel som ligger i den framtida planeringen. Only time will tell. Men detta är ju en film som kommer stå i hyllan snart! Så missa nu inte att se The Princess and the Frog!!

Melodifestivalen - andra chansen

Så var det lördag imorgon, och precis som de senaste lördagarna är det melodifestivalen. Detta året jag har t.o.m sett alla avsnitten. Galet! jag vet! Men det har varit rätt gött att bara ta det lugnt på lördagarna (usch vad gammal jag låter). Det har varit många kassa låtar (som peter jöback och andreas johnsson), och de få jag gillat har inte gått så långt. Utom Ola som ju gick direkt (heja Lundabor!)

Min favolåt har iaf gått till andra chansen, så jag kanske måste rösta imorgon...

Denna påminner om VV Brown (i stilen) som är helt fantastisk! Tyvärr går hon upp mot Crucified Barbara så det kan bli en tuff kamp.

 

Vilken är din favorit imorgon??

 

 

BTW är det någon mer än jag som hör sambandet (typ att det är samma band eller något) mellan de två nedan??

ca 1 min in i melodifestivalslåten blir jag bara så sugen på att spela Raving rabbids :) BWWAAAAHHHH

 

 

Melodifestivalen

 

 

 

Raving rabbids!


Att vara själv?

Jag kan inte riktigt fatta det, om en vecka har jag jobbat ett helt år på mitt nuvarande jobb. Bissart fort har det gått. I början tyckte jag det var ganska trist att sitta själv och var ganska mycket i den andra byggnaden hos de andra. Men efter ett tag började jag uppskatta att ha ett eget kontor.

Den senaste två månaderna har jag haft förstärkning för jag skulle jobba med ett annat projekt, vilket betyder att vi suttit 2 pers i mitt lilla rum. Det var väl trevligt i början, men nu börjar jag tycka det är skönt när jag är här själv. Man kan lyssna på sin egen musik, och skråla med precis så mycket som man vill :) Dessutom tar luften slut när vi sitter här 2 stycken. Det är stor skillnad att komma hem med huvudver varje dag eller inte...

Så idag när jag är själv har jag tagit vara på härligheten och spelat massa musik jag gillar, skrålat med så vaktmästaren skrattat åt mig.

 

Snart är det dock dax för att cykla hemåt, jag hoppas innerligt att det blivit lite varmare. Kvällen hemma bjuder på målning av lister (bläääh) och antagligen en halvtimma på träningsmaskinen (jippie!) så jag kan proppa mig full med chips på lördag med gott samvete :)

Ska ni göra något roligt??


Kallt som tusan

Nu var det sådär kallt i morse igen. Brrrrr, tror inte vi skåningar är byggda för kylan. Varje morgon cyklar jag förbi en cykelmätare (vid Phuset Anna) som mäter hur många som cyklat förbi. Det är inte den bästa mätaren, men det ger ett litet hum iaf. På sommaren ligger den runt 9000 pers dagligen, och nu när det varit snö har den legat på imponerande 4000!! Men idag kände nog folk på sig att det inte var läge att cykla. Fjuttiga 1300 har cyklat förbi nu på morgonen...och jag längtade efter den där varma bussen (av flera anledningar).

Var fligit och spinnade igår (Första gången på två månader!) men det satt långt inne. Vi hade gratis biljetter till hockeyn och det skar lite i hjärtat. Men mina tankar var att om jag inte kom i väg igår så vetitusan när det ska bli. Simon och Truls som valde hockeyn (supprise!!) ska upp och spinna 9.30 på lördag för att göra upp för det missade passet. Men då ska jag sova gott :D

Men oj vad trött jag var i morse, trodde man skulle bli pigg av träning :) Lyckades glömma lunchen hemma, men det positiva med det är att jag ska äta sallad från Sallads and Smothies istället. Sååå goda sallader, favoriten just nu är Caesar eller kyckling/getost. Men nu är det lunch! Hörs senare!

Update: En bild på den goda lunchen



tillbaka

Tack Anneli för påminnelsen!

Det har varit en riktigt lång vinter och jag har varit trött och sliten och inte alls sugen på något. Men så igår när solen äntligen visade sitt efterlängtade sken så sken jag också upp. Min förkylning som jag haft i två månader börjar släppa, och jag kände mig pigg för första gången på flera månader. Helt underbar känsla!

Det har ju hänt ganska mycket sedan november när jag senast skrev...

Jag var och tittade på Melodifestivalen i Malmö (genrepet dock men det var ganska kul endå).

Vi hade inte de bästa platserna men det var gratis :)

 

Det har ju varit OS också, och enligt mina arbetskollegor har jag tittat för mycket. Men det har ju varit trevligt att titta på svenskarna på kvällarna när man ätit middag. Det har ju varit super kul då längdåkningslandslaget har varit så duktiga och bjudit på mycket spänning. Måste erkänna att det är lite OS abstinens hemma nu...

 


Bild från DN

 

Ja, jag får väl fylla på med mer sen, nu ska jag ta och jobba lite när jag endå har ork och lust :)


RSS 2.0