Semester

Nu tar jag semester i några dagar...

Varje Onsdagkväll

Vid 10.30 ungefär inser jag att jag missat veckans avsnitt av Leila på Landet, hur svårt ska det vara att komma ihåg?? Ikväll var det ju hockey, så det har sina förklaringar att jag missade det. Men annars... börjar jag bli senil?? Kan man bli det vid 27?

Jag fick iaf lekt lite i photoshop...


Hur nervös får man bli??

När Sverige spelar hockey blir det ibland väldigt nervöst. Tur dem vann idag :D


Första middagen på balkongen

För denna sommaren iaf. Det blev hämtad Thaimat eftersom jag jobbade till 19. Men gott var det och skönt var det ute! :)



Sugen på att tapetsera om hemma??


Varför är det alltid så???

Varför är det alltid så att den veckan jag försöker vara flitig, skriva ihop en matlista över vad vi ska äta, blir det aldrig som planerat. Och den veckor vi inte gör det står vi där varje kväll och kan inte komma på vad vi ska äta och gnäller på varandra för vi dör av hunger. Denna veckan sket sig helt, torsdagen kommer stämma för vi ska äta korv.. men det är borta. Sen har vi blivit bortbjudna både fredag och lördag, så ingen middag hemma då heller. Himmla tur att vi inte åkte och handlade i måndags iaf, för då hade det legat massa mat i kylen som inte blev uppäten.

Har ni samma problem hemma? Eller är det bara vi som är fruktansvärt dåliga på att planera????

Jag rör mig inte så mycket idag

änsålänge har jag bara gått 2300 steg.. illa illa...
får väl ut och lalla lite rundor sen

1 Big Mac = 526 kcal

Dagens lunch



Någon som vet varför man alltid blir så slemmig i halsen när man ätit på donken? (Jag var iaf flitig och beställde inga pommes)

Sommaren är här!

termometern visar 17,8 grader och klockan är 08:50



Slutsats: Sommaren är HÄR!! :)

Kvalitetsbögarnas weekly filmkväll

Varje tisdag försöker vi se film med Simon, och ikväll var inget undantag. Tillsammans med hämt sushi (och isvatten tilllyxat med citron) såg vi The Curious Case of Benjamin Button, ja jag vet vi är lite "sena" med film men vi väntar tills dem kommer på dvd. Vi är vad Dansken säger "kvalitetsbögar" när det gäller filmkvalitet, och det får gärna vara 1080p!



Hyfsad film får man väl säga, vääääldigt lång men är värd en tur till videobutiken (eller ett klick på nätet). Filmen sabbades lite av att tisdagar verkar vara den dag då alla vill väsnas. Soporna på gatan hämtades halv 8! Grannarna försökte borra i betong med vanlig borr och moppepojkarna på gatan hade street race. Men många bra skådisar och bra skådespel, kanske i längsta laget enligt mig (2 h 40 min lång) men som sagt sevärd för datorgrafiken på Mr Pitt.

Inte ens jag städar så dåligt

Jag är väldigt övertygad om att städarna på vårt ställe inte städar i koridoren jag sitter. Fakta jag bygger detta på är:

1. Där står koppar på bänkskivan ovanför diskbänken som sitter fast i skivan och har gjort det i veckor

2. Där är myror i hela återvinningsbehållaren, samt på diskbänken

3. Där lever spindlar i varje hörn på toaletterna

4. Vasken på toan har någon hällt ut kaffe i och fläckarna har suttit i över en månad

5. Det ligger damråttor överallt och knastrar på golvet i hela korridoren (och på rummen)

Detta är några exempel på saker som då grundar mina misstankar. Det mest intressanta har varit hårnålen som legat på samma ställe i över två veckor på golvet utanför mitt rum. Men idag är den borta... har dem städat bort hårnålen bara?? detta tål att funderas på...


På springande fot

Ingen ventilation i huset idag och det har varit mycket runtspringade till folk. Klockan är halv 3 och jag är redan uppe i 3200 steg, det ser lovande ut (jämför med igår) för staffanstorp!

Förvisad till förrådet

Jag tror jag blev anställd på mitt jobb för att jag är duktig på att organisera och strukturera upp (det + att vi inte var så många som sökte). Men det är ganska tradigt att stå i förrådet hela dagen och sortera sladdar. Den stora trösten är att det blir så snyggt och lätt att hitta när jag är klar :)



Men nu är det ju gårdagens lunch! :)

Min lilla promenad

Det finns en ganska kul sida på nätet som heter MotioMera.se (namnet är väl inte en del av det roliga iaf) där man kan lägga upp en rutt man vill gå. Sen rapporterar man dagligen hur många steg man gått och så säger den hur långt man kommit. Jag har nu fyllt i en rutt jag ska gå för att hjälpa mig kansek gå fler steg om dagen. Och ska man göra något så ska det vara ordentligt! Så jag ska gå till Kiruna via göteborg och stockholm. 2820 Km och 

Just nu är jag påväg mot Staffanstorp vilket ligger 13km bort... vem kunde tro det var så långt till staffanstorp?? Enligt deras lilla illustration har jag kommit till första rödljuset i Malmö. Vi får väl se hur långtid det tar mig till (enligt mig första delmålet) Helsingborg!


Note to self

Knäckemackor som legat i kylen över natten är segar och tradiga att äta tillsammans med gammal hårt ost!


Men vad gör man inte för Beachen 2015!

Farligt med flex

Varför är det alltid lika svårt varje morgon att komma hemifrån. Detta är mitt första "riktiga" (dvs typ tillsvidare) jobb som jag har flexmöjligheter på, och även om jag anstränger mig har jag svårt att vara på jobb till 8 (om inte Tusse kör mig). Detta är lite lustigt då mina tidigare jobb inneburit att jag börjat både 5 och 6 på morgonen och det aldrig varit ett problem. Jag tror det är något med klockslaget 8.....


Vad var det nu Simon sa om att jag skulle vara gravid inom 6 mån...

Karinska
Tusse:
92%

Arriiiiiiiba arriiiiiiiba! Det går knappast att matcha varandra bättre än vad Karinska och Tusse gör!

Kärlekstest.se

Motion var det ja....

Idag har jag gått 3778 steg (lite blev nog när jag cyklade dock), det är 2,8 km och 242 kcal. Det är ju inte direkt 10 000 steg... och eftersom jag mest suttit på rumpan de senaste veckorna har det kännts när man gått 2 våningar upp i trappen. Men varje steg är ett steg i rätt riktigt!

Det är ju hockey ikväll, så det blir ingen yoga....får nog skippa colan till hockeyn och ta isvatten istället :\ Någon som har bra tips på snacks när man mest behöver något att tugga på???

Dock hade snuttegullet handlat ingredienser till spagetti o köttfärssås, så det blev ju nyttig kvällsmat!

de bästa intentionerna

slutar ofta i kras... Idag har jag inte hunnit äta, eller jo jag har fått i mig ett päron och en banan. Men min goda lunch står i kylen och väntar på mig :(  Det får kanske bli kvällsmat istället...eller lunch till imorgon.

Hur utmattad kan man bli av att inte äta? Just nu vill jag bara slänga mig i soffan och bli serverad en bigmac. Hälsosamt? nej. Underbart? JA!

Vad äter folk?

Vad äter folk? och när? Äter alla varm mat på lunchen och på kvällen? I min killes barndomshem åt man bara mackor på kvällen... är det vanligt?

Veckans mat?

Jag vet att jag är sjukt kräsen när det kommer till mat, jag gillar inte senap eller lök eller curry... ja ni fattar, listan bara fortsätter. Men eftersom vi måste äta bättre måste jag lära mig testa nya saker iallafall. Så här kommer vad som ser ut att bli vår veckomeny. Tanken är att laga 4 portioner så där blir lunch till dagen efter också.

 

Måndag: Bakad pasta med spenat (från Allt om Mat)

Tisdag: Ungsstekt torsk med dillpesto (från Viktklubben)

Onsdag: Limekyckling (från Arla)

Torsdag(Valborg): Grillad korv

Fredag(1 maj): Balsammarinerad biff med ädelostsallad (Tasteline)

Lördag: Senapsbiffar med klyftpotatis (Arla)

Söndag: Porterbiff (från Arla)

 

Som ni ser är det inte en bantningsmatsedel, det är inte heller mitt mål. Tanken är att äta varierad mat (dvs fisk en gång i veckan och inte bara hämtmat)i vettiga mängder. Eftersom vi nu oxå har statiol så nära som säljer billig frukt(3st för 10kr) + att vi har fruktkorg på jobbet ska jag försöka att äta minst 1 frukt om dagen, någon har ju sagt det är bra för en :)

Nu borde jag gå lite rundor här på jobbet, är bara uppe i 351 steg än så länge (dvs långt kvar till 10 000) och jag har lite jobb som behöver fixas.


Ny dag - Nytt liv

Så imorse när jag ställde mig på vägen tänkte jag att nä... nu får det var nog! Med en skadad fot (vilket inneburit att jag suttit på rumpan i 2 veckor) har jag gått upp nästan 3 kilo, och det duger inte! Så helt peppad var jag när jag vägde in mig, klädde mig och fixade frukost att ta med.

Min målsättning: 10 kilo på 10 veckor!

(jag blev lite avslagen när jag kom till jobb och inget funkade som det skulle - därav har ingen frukost blivit intagen :(, men nu när jag hunnit lugna ner mig har jag återfått motivationen!)

Hur ska jag jag då nå dit jag vill? Genom planering tror jag. Att faktiskt planera våra måltider hemma, vilket inte borde leda till massa hämt mat. Att planera så man hinner träna, eller iaf gå en runda på kvällen.

Min dagliga motion innebär cykling till och från jobb (4,8km retur), samt tänker jag mäta med min stegräknare och försöka komma så nära 10 000 steg om dagen som jag kan. Måndagar är Yoga, Torsdagar blir det spinning och när foten är okej ska vi ta upp Ki-Box på Lördagar.

Träningen är egentligen inte det svåra, det bara gör man. Däremot det här med att äta bra.. ihhh vad vi är dåliga. Men nu när jag endå inte har något att göra ska jag leta upp recept till veckan. Planera hette det ja! Jag behöver desperat tips på vettiga recept, så snälla hjälp mig!

Målet är att blogga varje dag om detta, vi får väl se hur länge jag orkar :)


RSS 2.0