Söndagsfilmkväll

Varje tisdag ser vi film med Simon, men ibland händer det att det blir film på söndagen oxå (för där är så mycket att titta på). Så i söndags såg vi Inkheart.Filmen är baserad på en bok skriven av C. Funke från 2005. Jag har inte läst boken, och kan därför inte säga om den håller sig till boken eller om dem svävat ut totalt.

Historien handlar om Meggie en 12-årig flicka som är hemskolad och reser världen runt med sin pappa, en känd bokbevarare (eller vad man ska kalla det). En dag stöter dem på en man, kallad Dustfinger som känner Meggies pappa Mo väldigt väl och vill ha hans hjälp. De dras in i en magisk historia där det framgår att Mo har magiska krafter, texten han läser kommer till liv i deras värld medans andra åker in i boken. För att få tillbaka Meggies mamma som varit försvunnin i många år måste de nu konfrontera skurken Capricorn och alla hans undersåtar, som i sin tur vill att Mo ska läsa ur fler av hans anhängare...

Detta var en riktigt matine film. Spännanda och fylld av fantasi. Jag gillade filmen, men jag är lite svag för familjematineer. Skådespelet var bra, och Brendan Frasier gjorde en riktigt bra insats. Manuset var bra och spännande filmen igenom (även om man som vuxen har lite lättare att förutse vad som kommer hända). En bra familjefilm att se en söndagseftermiddag!
Betyg: 7/10

Kommentarer
Postat av: Sandra

Vill ha, hur får man den? Kankse på en lunch imorgon?! :-D

2009-07-15 @ 17:02:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0